Čudesna riža 300g

21,49Kn 17,99Kn

 • BEZ glutena
 • BEZ masti
 • BEZ soje
 • BEZ šećera
 • SAMO 4kcal/100g.

Opis

Čudesni riža UKUSNA su I ZDRAVA alternativa za klasične tjestenine. Proizvod je napravljen iz gomolja poznate azijske biljke Amorphophallus konjac. Njene ljekovite učinke u Japanu i  Kini poznaju više od 2000 godina. Gomolj je bogat s vlaknom glukomanan koji je topljiv u vodi. Njegove korisne učinke je na gubljenje težine i regulaciju kolesterola u krvi  potvrdilo i istraživanje koje podupire Europska agencija za sigurnost hrane. Čudotvorne tjestenine glede na službene zdravstvene dokaze uključene u brojne dijete: dijeta kod bolesti srca i žila,  dijeta za snižavanje kolesterola, dijeta za dijabetičare,  kandida dijeta, bezglutenska dijeta, dijeta s namirnicama s niskim udjelom ugljikohidrata.

 • BEZ glutena
 • BEZ masti
 • BEZ soje
 • BEZ šećera
 • SAMO 4kcal/100g.

Šta su čudesne tjestenine? Čudesne tjestenine su prirodan proizvod napravljen iz korijena poznate azijske biljke Amorphophallus konjac. Gomolj je pun bogatih vlakana koji se zovu Glukomanan. Glukomanan je vodotopiva prehranska vlaknina koja dokazano smanjuje apetit, poboljšava probavu i normalizira kolesterol u krvi. To je polisaharid koji jako dobro zadržava puno vode.

Od kuda potječu čudesne tjestenine? Amorphophallus konjac je biljka koja uspijeva u Aziji i njegove ljekovite učinke poznaju već 2000 godina u Kini i Japanu. Od tamo dolaze Čudesne tjestenine koje spadaju u tradicionalna jela u Aziji.

Zašto su pakirane u vodi? Čudesne tjestenine su pakirane u vodi jer njihovi sastojci baziraju isključivo na vodi i vlaknima. Pri otvaranju ambalaže vodu odlijete i isperete ih s vodom.

Da li je normalno da pri otvaranju paketa voda ima poseban miris? Da. Taj miris je normalan za sve tjestenine na svijetu napravljene od biljke konjac. Miris se potpuno izgubi kada tjestenine operete pod vodom.

Kakav okus imaju? Čudesne tjestenine su bez okusa. Glavnu ulogu kod njih imaju sastojci i umak s kojim će te ih napraviti zato jer ih zbog svog transparentnog sastojka adsorbiraju. Zato što su jako zasitne možete ih kombinirati u obrnutom omjeru nego klasične tjestenine, to znači više umaka ili mesa i povrća i manje tjestenina.

Kakva je njihova tekstura? Iako su Čudesne tjestenine potpuno bez okusa i pokupe okus umaka i vaše najdraže hrane s kojom ih kombinirate, morate se naviknuti na njihovu teksturu. U dva do tri obroka će te se potpuno naviknuti na nju i klasične tjestenine će za vas postati prošlost. Tekstura je slična rižinim tjesteninama ili klasičnim tjesteninama »al dente«.

Upotreba riža bez kalorija iz ekološkog uzgoja

Riža bez kalorija upotrebljava se kao obična riža. Nemaju izraziti okus i zato ih oplemenimo s umakom od povrća ili mesa. Pakiranje je dovoljno za 2 obroka.

 1. Odlijte vodu iz vrećice.
 2. Isperite s hladnom vodom.
 3. Kuhajte 3 min u vreloj vodi.
 4. Dobro ih ocijedite i dodajte ih svojim najdražim jelima (povrće, meso i umaci)
 5. Bolju teksturu za apsorpciju arome i okusa iz umaka postići će te ako ih nakon kuhanja popržite još 1-2 min u vrućoj tavi bez dodanog ulja.

Čuvanje: Čuvati na suhom i tamnom mjestu. Nakon otvaranja, pohranite u hladnjak i koristite u roku od 3 dana. Ne zamrzavati.
Sestav:
  voda, brašno gomolja konjaka (Amorphophallus konjac) 3%, sredstvo za uravnavanje kiselosti (kalcijev hidroksid).

Plod količina: 200g
Neto količina: 300g